Lansare Proiect TineriAntreprenori.ro

0 comentariiTineriantreprenori.ro
, primul program de mentorat pentru viitori antreprenori
Junior Chamber International București, filiala locală a celei mai importante organizații mondiale de tineri antreprenori și tineri manageri (www.jci.cc), pregătește în luna noiembrie 2008, prima ediție a unui program de mentorat pentru viitori antreprenori.

Proiectul se adresează tinerilor, absolvenți de liceu sau de facultate, cu vârste între 18 și 35 de ani, ce au în plan înființarea unei firme în maximum 6 luni de la participarea la program sau care au înființat o firmă cu maximum 6 luni de activitate până la data începerii programului.

Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece două săptămâni la biroul acestuia din urmă. Mentorii sunt tineri antreprenori care au înființat în ultimii ani start-upuri de succes în diverse domenii. Lista completă a acestora poate fi găsită la: www.tineriantreprenori.ro/mentori

clip_image002[6]Ideea proiectului a venit după ce am cunoscut mulți tineri care erau la începutul ”carierei” de antreprenori și aveau nevoie de sfaturi și păreri despre diferite aspecte ale unui start-up. Mi-am dat seama în urma întâlnirilor cu aceștia cât este de util să împartășesti din experiența proprie, legată de provocările și dificultățile creșterii unei organizații, unei persoane aflate la început de drumclip_image003[6], declară Tudor Maxim, managerul proiectui-JCI Bucuresti.

Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor din România și de a-i sprijini pe aceștia în inițiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat și prin training.

În urma acestui proiect se va crea o rețea de tineri antreprenori ce vor putea continua relația de colaborare inițiată în timpul proiectului.

clip_image002[7]Susținem în cadrul JCI București acest proiect pentru că raspunde cu succes uneia dintre cele 4 directii de dezvoltare declarate in misiunea JCI si anume sustinerea tinerilor antreprenori (celelalte 3 directii fiind: leadeship, dezvoltare personala si CSR) clip_image003[7], adăugă președintele organizației JCI București, Loredana Manolache

Participarea la program este gratuită și este susținută de munca mai multor voluntari din organizațiile partenere. Înscrierile se fac pe blogul proiectului, la adresa www.tineriantreprenori.ro.

Despre organizatori

Inițiatorul proiectului este Junior Chamber Internaţional Bucureşti, parte a Junior Chamber International (JCI). JCI este cea mai mare organizaţie pentru tinerii lideri şi antreprenori din lume, cu o vechime de 64 de ani. Membrii JCI sunt profesionişti şi antreprenori cu vârste cuprinse între 18-40 ani care vor să se dezvolte ca lideri şi să determine schimbări pozitive în societate. JCI are peste 200.000 de membri activi în 115 ţări şi milioane de alumni, care se implică în numeroase proiecte şi programe de dezvoltare. JCI militează pentru implicarea tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţii lor şi realizează proiecte în următoarele domenii: dezvoltare individuală, dezvoltare internaţională, afaceri şi comunitate. Detalii la www.jci.cc.

JCI România există din 2003 și a realizat până în prezent numeroase proiecte, repurtând succese importante în competițiile internaționale, cum ar fi Best Business Plan și Creative Young Entrepreneur și fiind mereu prezentă cu proiecte în conferințele și congresele mondiale și regionale, în cadrul cărora a promovat antreprenoriatul românesc. În prezent, JCI are filiale locale în București, Timișoara, Brașov, Constanța, Iași, Cluj și Lugoj, urmând să lanseze în curând o nouă filială la Sibiu.

Coorganizatorii proiectului sunt organizații importante, studențești și de tineret din România: Advice Students, ASER, Leaders România, VIP România
Copyright © Alex Circei - Blogger Theme by BloggerThemes