Seedmoney are buget de investitii de pana la 800.000 euro in 2009

Seedmoney, fond de investitii romanesc in domeniul online, si-a alocat un buget de 600.000 - 800.000 de euro in acest an, fata de suma de 500.000 de euro de anul trecut.

“Mai mult de jumatate din suma din 2008 a fost consumata pe investitii”, a declarat, in cadrul evenimentului Web Club (organizat de Evensys), Vlad Stan, co-fondator al Seedmoney, adaugand ca peste 100 de proiecte au cautat finantare.

El a precizat ca Seedmoney se va orienta mai multe spre proiecte care au potentialul de a fi extinse pe plan international.
Stan a mai anuntat ca Seedmoney a finalizat finantarea celui de-al saselea proiect – Veevid – o platforma de video management creata pentru companiile care genereaza continut video pe care doresc sa il monetizeze.

In urma cu aproximativ trei saptamani, Seedmoney a finantat al cincilea proiect online, TWIP (Team Work Interactive Platform), o platforma de colaborare in timp real care permite mai multor utilizatori sa editeze acelasi continut comun - de la documente text la imagini vectoriale sau continut XML.

Vlad Stan se asteapta ca cel putin zece proiecte sa fie finalizate anul acesta.
Seedmoney a fost lansat de catre Vlad Stan (antreprenor online si fondatorul grupului Vodanet), Victor Anastasiu si Pablo Rodriguez Gonzales, antreprenori imobiliari.
Stan considera ca antreprenoriatul nu ar trebui sa astepte sau sa se opreasca in aceasta perioada de criza financiara, astfel de perioade fiind favorabile experimentarii unor idei noi de afaceri.
Pe de alta parte, Calin Fusu, directorul general al companiei Neogen, care administreaza cel mai mare portal online din Romania, este de parere ca Romania nu va mai avea parte, pe viitor, de investitii semnificative pe segmentul proiectelor online, facand referire la actiunile fondurilor Tiger si Wouver.

La jumatatea lui 2007, fondul american de investitii Tiger Global Management, impreuna cu fondul olandez Wouwer, au achizitionat 27% din actiunile Neogen intr-o tranzactie estimata la 6 mil. euro. Acelasi fonduri au investit 4 mil. euro in site-ul de recrutare eJobs.

Florian Ivan, Partner Strategy Manager al Microsoft Romania, subsidiara locala a celui mai mare producator de software din lume, a declarat ca firma a atras 200 de parteneri noi pe segmentul de aplicatii.

Sursa : ZF

0 comentarii:

Copyright © Alex Circei - Blogger Theme by BloggerThemes