Comertul online creste, in ciuda crizei financiare

0 comentarii

Comertul electronic va continua sa creasca in acest an, in ciuda crizei financiare, crede Marius Ghenea, proprietarul magazinului online PCFun.ro.

Potrivit spuselor sale, numerosi jucatori vor iesi de pe piata, relateaza Business Standard.

"Cei care vor rezista pe piata vor realiza probabil cresteri importante. Multi jucatori de pe piata, crescandu-si cifrele de afaceri, nu au facut decat sa isi creasca si pierderile, cel mai important exemplu fiind chiar cel mai mare jucator de pe piata", afirma Ghenea.

Cel mai mare magazin online din Romania este eMag.ro si anunta, pentru sfarsitul anului trecut, vanzari de 110 milioane de euro, in scadere fata de estimarile de 150 milioane de euro. De asemenea, reprezentantii companiei au anuntat ca vor concedia 50 de angajati, ca urmare a evolutiilor negative de pe piata.

O solutie pentru proprietarii de astfel de magazine, ce au probleme financiare, ar fi vanzarea afacerii, sau chiar inchiderea, pentru ca pierderile sa nu creasca si mai mult, crede proprietarul PCFun.ro

"O alta solutie posibila, dar numai pentru site-uri care au o valoare certa, ar fi vanzarea catre investitori care inteleg domeniul si care sunt pregatiti sa investeasca pe termen lung", spune Ghenea.

Omul de afaceri estimeaza un rulaj de 19,5 milioane de euro pentru acest an, in crestere cu 50 de procente fata de 2008. PCFun intentioneaza sa achizitioneze doua site-uri de comert online in 2009. In primele noua luni din anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro.
SURSA: http://www.ziare.com/Comertul_online_creste__in_ciuda_crizei_financiare-625066.html

Ne pregatim sa aplicam pentru Seedmoney | Elevator Pitch

0 comentarii
Copyright © Alex Circei - Blogger Theme by BloggerThemes