Mugur Isarescu: Primavara aceasta, creditarea se va debloca

0 comentarii
mugur isarescu,creditare,banci

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, sustine ca in aceasta primavara, creditarea se va debloca, dar atrage atentia ca daca Romania ar fi avut in ultimul timp acelasi ritm de crestere a creditarii ca in anii anteriori, fara sa resimta efectele crizei financiare, "ne-am fi inglodat in datorii" in cel mult 2 ani.

"Paradoxal, aceasta criza economica poate avea si efecte pozitive pentru Romania. Daca nu venea criza si continuam sa beneficiem de credite asa cum s-a intamplat in ultimii ani, probabil ca in decurs de un an sau doi ne-am fi inglodat in datorii", a spus Isarescu, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, el a mentionat ca Romania "sta inca sub spectrul franarii mult prea brutale a creditarii", care se va debloca in primavara.

"Nu reprosez nimic bancilor, cred ca se vor reaseza repede, asta insemnand ca in aceasta primavara vor reporni creditarea", a mai spus Isarescu.

El a precizat insa ca Romania are nevoie de echilibru "in abordarea tuturor problemelor legate de criza economico-financiara" si totodata, a cerut pastrarea optimismului ca Romania va inregistra anul acesta o cresterere economica intre 1 si 2%.

Sursa: http://www.dailybusiness.ro/

Copyright © Alex Circei - Blogger Theme by BloggerThemes